Tillbaka till Listan Över Appendix


Appendix 34: Oskuld

Söner och döttrar till sant troende måste få lära sig att deras lycka är beroende av att de följer GUDs lagar och bibehåller sin kyskhet. Det innebär att de måste hålla på sig själva till fördel för bara sina makar, och aldrig låta någon annan röra dem på ett sexuellt sätt (23:5-6, 24:30, 33:35, 70:29-30).

Dagens samhälle är fyllt av stora frestelser. I åttiotalets Amerika talar till och med föräldrarna om pojkvänner för sina döttrar och flickvänner för sina söner. När de når tonåren, förser många föräldrar sina barn med preventivmedel. En alarmerande procent tonåringar är sexuellt aktiva, trots att de inte är mogna mentalt för det, och utan några moraliska begränsningar. Miljontals av icke legitima graviditeter och tragedierna associerade med dem, plus miljontals aborter, sker i USA varje månad.

Några av resultaten av detta moraliska förfall: icke önskvärda och icke försörjda barn, försumliga och oansvariga fäder, brottslingar som inte har någon som helst respekt för människors liv eller egendom, miljontals sociala missfoster, obotlig genital herpes, obotliga genitala vårtor, förödande syfilis och gonorré, displasya, förgöraren AIDS, och nya sjukdomer aldrig tidigare kända.

Vad de flesta människor inte vet, är att detta moraliska förfall står dem dyrt hela livet. För den enda lagen som styr världen är GUDs lag, och dessa uppenbara kränkningar av GUDs lag orsakar dem en massa misär och problem (20:124).

De sant troende som bryr sig om sina barn, kommer att rådge dem och påminna dem gång på gång och ihärdigt (20:132) om att de ska bibehålla sin kyskhet. Det innebär att de förblir oskulder tills sin bröllopsnatt, och sedan förblir lojala mot sin äkta hälft - aldrig begå äktenskapsbrott - för sin egen lyckas skull. GUDs råd om att bibehålla sin kyskhet, före och efter giftermål, är för vårt eget bästa. Gud är den som kontrollerar vår hälsa, rikedom, och lycka eller misär (53:43, 48).